Slopen

Ik heb een ontzettend leuke avond gehad. Ik heb namelijk mijn videorecorder gesloopt.

Tijdens mijn verhuizing, twee maanden geleden, viel mijn videorecorder uit de overvolle auto. Hij zag er ietwat beschadigd uit maar het kon me toen weinig schelen. Dat blijkt wel uit het feit dat hij twee maanden op een plank in de kast lag en en niet werd gemist.

Wegens chronisch ruimtegebrek ging ik het ding nu toch maar eens testen: wie weet deed het ding het nog prima, en anders kon ie bij het vuilnis. Een nieuwe hoefde ik dan ook niet, tegenwoordig is mijn soap toch te vinden bij uitzendinggemist.nl

Hij ging wel aan, maar de knopjes waren onbedienbaar geworden. Ik dacht: ach, jammer, maar weg ermee. Tot ik ontdekte dat er nog een videoband in zat. En de eject-knop het niet meer deed. En op die band stonden afleveringen van onderweg naar morgen uit 2004.

video.jpg
Let op het interessante parcours dat de film glinsterend aflegt

Toen begon dus het slopen. Eerst geleidelijk, voorzichtig, hier en daar een schroefje los. Gaandeweg met meer geweld en ook met meer plezier. Die band zat echter muurvast in het apparaat! Ik ben meer dan een uur bezig geweest, maar toen had ik ook wat.

Een vloer bezaaid met stukjes plastic. Losse weerstandjes in mijn prullenbak. Een volledige live-uitzending van Idols achter de kiezen. En een geredde videoband.

5 februari 2006 | 01:37 | categorie: vandaag
Reacties

haha leuk...wij hebben nog een oude VIDEO 2000 staan, ik zal aan je denken als ie weg mag!!!
Overigens Sandra haar weblog mist alle plaatjes, ik mailde haar al maar ze reageert niet!?
Affijn...groeten Carla

Geplaatst door carla op 6 februari 2006 om 15:37

han, mag ik ook je linklijstje?

Geplaatst door wes op 7 februari 2006 om 18:35

Video-wattes?

Geplaatst door Ter op 13 februari 2006 om 05:18

video-recorder.

zo'n ding waar ze in de 20e eeuw dingen mee opnamen van de televisie (iets anders dan computer, alleen een beeldscherm als het ware). of een videofilm mee afspeelden, gehuurd bij de videotheek (en echt bestaand ding waar je naartoe kan fietsen, een film uitkiezen en daarmee onder je arm weer naar huis).

Geplaatst door Hanna. op 23 februari 2006 om 14:33